Bananenchips: een heerlijke en gezonde snack!

bananen chips

Een banaan is een uitstekende bron van vezels, die je helpt regelmatig en verzadigd te blijven. Hij bevat ook veel andere vitaminen en mineralen, waaronder vitamine B6, koper, mangaan en kalium. Bananen zijn ook laag in calorieën – van een banaan heb je maar 100 calorieën nodig! Door de banaan te koelen blijft hij ook langer goed. Wat is er niet leuk aan? Hier zijn enkele geweldige manieren om van bananen te genieten: – Probeer bananenchips als gezond tussendoortje (of voeg ze toe aan je volgende trail mix).- Snijd de banaan in de lengte door en haal hem door de sapcentrifuge. Je kunt ze gebruiken als topping voor zelfgemaakt ijs of gewoon zo eten met een lepel.- Doe gepureerde bananen in pannenkoeken of muffins voor extra zoetheid en voeding.- Maak bananenbrood of muffinbeslag door gepureerde bananen toe te voegen. Je kunt zelfs bevroren bananen gebruiken als ze beschikbaar zijn en ze gewoon laten ontdooien voor gebruik.- Voeg hele gepelde bananen toe aan je ochtend havermout of yoghurt.- Voeg gehakte of gepureerde bananen toe aan smoothies en salades.- Maak zelfgemaakte babyvoeding met gepureerde rijpe bananenpuree en voeg zo nodig moedermelk toe.- Vries gesneden bananen in voor later gebruik in smoothies, ijs, sorbet enz.

Tips voor het maken van bananenchips

Bananen zijn een van de makkelijkste vruchten om te drogen. Ze kunnen in plakjes gesneden en gedroogd worden op een dehydratortray met een lage stand, of 's nachts in de oven op laag vuur. U kunt ook een schone plastic zak gebruiken om gesneden bananen in te bewaren. Wanneer de zak vol is met bananenschijfjes, bindt u de zak dicht en labelt u hem. Je kunt de bananenschijfjes dan eten wanneer je maar wilt. U kunt thuis ook bananenchips maken door de bananen in plakjes te snijden en te dehydrateren op een dehydratatieplaat met lage warmte gedurende ongeveer 6 uur of een nacht in de oven op laag vuur. Een andere manier om bananen te drogen is ze te schillen en in plakjes te snijden en ze in een schone plastic zak te doen met de bovenkant dicht en achterin de kast of op een koele, donkere plaats te leggen – dit levert een zoetere, gezondere snack op!

Hoe bananenchips invriezen

Je kunt bananenchips zowel rauw als gekookt invriezen. Rauwe ingevroren chips zijn langer houdbaar en veel gezonder, omdat ze veel meer vitaminen en mineralen bevatten. Rauw ingevroren chips bevatten ook enzymen die veel gezonder voor je zijn, omdat enzymen in rauw voedsel zitten en worden vernietigd als ze worden ingevroren. Rauwe diepvrieschips kunnen tot 2 jaar meegaan, terwijl gekookte chips meestal maar een jaar meegaan. Rauwe bevroren bananenchips: Snijd de bananenchips in plakjes en doe ze in een luchtdichte diepvrieszak. Als je klaar bent om de chips te eten, ontdooi ze dan 1 tot 2 dagen in de koelkast voordat je ze opeet. Gekookte bevroren bananenchips: Bevries gesneden bananenchips in luchtdichte diepvrieszakken of containers. Ontdooi de bananenchips 1 tot 2 dagen in de koelkast om ze te serveren.

Conclusie

De banaan is een van de meest overvloedige en voedzame vruchten ter wereld. Ze kunnen rauw of gekookt worden gegeten en zijn het hele jaar door verkrijgbaar. De banaan is ongelooflijk gezond en bevat vezels, kalium, vitamine B6 en C, mangaan en vele andere mineralen. Ze bevatten ook weinig calorieën en zijn licht verteerbaar. De banaan is een geweldige aanvulling op je dieet en is een geweldige bron van voeding!